Stekhäll

Att använda en stekhäll för camping och friluftsliv har blivit väldigt populärt! Kanske har pandemin bidragit till detta på grund av att just intresset för vandring och friluftsliv ökade så enormt. Men visst är det mysigt att grilla över öppen eld i en egen stekhäll. Kanske lite nyrensad egen fångad fisk som du dragit upp i älven ni sitter vid, eller några goda pannkakor som ni har haft med er färdig smet till. Oavsett vad man väljer att steka på hällen så är det en mycket praktisk sak att ha med sig. Det finns väldigt många olika typer av stekhällar att välja mellan så där ska du nog fundera lite extra på vad just du kommer att använda stekhällen till.

Vilken typ av stekhäll?

Beroende på vad man ska använda sin stekhäll till finns det olika varianter att välja mellan. Det säger nog sig själv att om du ska vandra så skaffar du inte en tung stekhäll i gjutjärn att släpa runt på. Men om du ska ha stekhällen i fritidshuset eller i en grillstuga på fjället, så kanske du väljer att köpa en hållbar och riktigt bra stekhäll i gjutjärn som du kan ha i princip genom hela livet. Det är en jättebra investering.

Stekhällar med gasol

Hur konstigt det än låter så finns det även stekhällar som är gasoldrivna. Jag var nog en av många som reagerade starkt när gasolgrillarna kom ut på marknaden. Hur kan man grilla i en gasolgrill? Då har man tagit bort allt det charmiga med att grilla, att vistas runt grillen under tiden som den tar sig, att vänta på den perfekta glöden, DOFTEN, ja allt som hade med grillning att göra. Jag känner lite likadant med att ha en stekhäll med gasol, men tack och lov så är det fritt att göra precis som man vill så därför slår jag ett slag för den traditionella stekhällen, över öppen eld.