Sälj saker och tjäna pengar till klassen

Vare sig man är vuxen som lever i en etta helt själv eller ett barn som bor hemma och går i grundskolan behöver man pengar. Skillnaden är att som vuxen kan man (för det mesta) tjäna massvis med pengar genom att jobba, det kan man inte om man går i grundskolan. Vill man därför till exempel tjäna pengar till klassen måste man sälja servetter och andra saker. Saker som man som klass kan sälja är salami, kakor, servetter, ja egentligen vad som helst som det går att köpa många olika varianter av, till och med julpapper går att sälja.

Ifall ni tillhör en klass eller är klassförälder och vill få klassen att börja samla in pengar till en resa eller vad nu det kan tänkas vara så kommer här tips på hur man går tillväga.

  1. Samla ihop hela klassen – Prata om vad för något ni skulle vilja göra för pengarna och försök räkna ut hur mycket varje elev bör sälja för att ni ska nå eran slutsumma.
  • 2. Registrera er hos företag – Det finns en hel del olika företag vars affärsmodell är att låta andra sälja deras produkter (till exempel skolbarn), en av dessa är

Pappersprinsen

  .
  3. Välj vem som ansvarar för kontakten – Den som är er kontakt och ska oftast ha fyllt 18 år, det kan vara läraren, en klassförälder eller äldre syskon.
  4. Ta en lapp vardera och gå ut och sälj – Sälj till grannar, släktingar, föräldrarnas arbetskamrater, ja egentligen vem som helst som ni kan komma i kontakt med. Skriv ner alla beställningar.
  5. Skicka in beställningarna – Företaget vet då exakt hur mycket av en viss produkt som de ska skicka ut till klassen.
  6. Lämna alla varor till köpare – Eftersom ni har skrivit ner vad alla har beställt är det enkelt att gå och lämna produkterna till alla som har köpt. Det är nu kunderna betalar.
  7. Se pengarna komma in – Så fort det är bekräftat att alla kunder har fått det de har beställt och ni har fått betalt så får ni en viss procent av totalsumman. Ha så kul.

Detta var lite om hur man som skolungdom på ett lätt sätt kan tjäna pengar med klassen.