Bli lycklig med en hund

Att husdjur kan göra en glad och pigg är ett känt faktum, men det finns vissa skillnader husdjur emellan. Hundar exempelvis har en positiv effekt på människors välmående och det har i studier visat sig att människor som är hundägare är lyckligare än både kattägare och folk som inte har några husdjur alls.

Att människor med hund är lyckligare går inte enbart att tillskriva den fyrfotade vännen, även ifall hundägare säkerligen skulle vilja göra det. Istället är det mer troligt att hundar ingår i det idylliska vuxenlivet (villa, volvo och vovve). Att vara bostadsägare, äga sin egen bil och även vara i ett förhållande/gift är saker som bidrar till en känsla av lycka. Hunden är då glasyren på tårtan. Utöver att människor med hund lever familjeliv i villa, så är de också mer aktiva ute, vilket även det gör dem lyckliga och mer hälsosamma.

Personligheten mellan de olika husdjursägarna skiljer sig också, hundmänniskor är extroverta, tillmötesgående och benägna att spendera ledig tid ute. Kattägare är och andra sidan i större utsträckning mer introverta, stannar gärna inne och inte ute lika mycket. De bor därmed som singlar tillsammans med sin katt i lägenhet. Något som kan vara en bidragande orsak till varför kattägare är olyckligare.

Det har gjorts en undersökning som har pekat på att kattägare skulle vara intelligentare än hundägare, denna undersökning är aningen missvisande. Anledningen till det är att urvalet bestod av ca 600 collegestuderande. Då collegestudier tar mycket tid både under och efter lektionstid, kan det mycket väl vara så att antalet elever inte har tid att ha hund i samma utsträckning som antalet elever som har tid med katt. En katt kan reda sig själv under dagen, och behöver inte tas på promenad för att den ska göra sina behov. Det behöver hunden. En hund ska heller aldrig vara ensam i mer än 3 timmar åt gången, katter klarar av att vara ensamma längre än så.

Så om ni vill göra ert liv lyckligare är det bara att hitta den perfekta villan, leta upp den volvo ni vill ha, och köpa en liten vovve till familjen.