Gitarrkomp – lär dig spela gitarr

Att kunna spela ett instrument är väl ändå något fantastiskt. Tänk dig själv sittandes där kring lägerelden med en gitarr i dina armar. Du är centrum kring ett gäng i sommarnatten och när du placerar dina fingrar på gitarrens strängar börjar musikens toner flöda ut i natten. Ja, det är många som när en dröm om att kunna hantera en gitarr.

Du har kanske redan gissat hur man ska hålla en gitarr när man spelar. Det viktigaste är att du har ett axelband när du står och spelar samt låter gitarren vila mot dina lår när du är i en sittande ställning. När du spelar gitarr använder du ofta alla dina fingrar samt ett plektrum eller nageln på någon av dina fingrar. För att blir en bra gitarrspelare är det viktigt med någon form av utbildning och då kan vi rekommendera läroboksserien Gitarrkomp.

Gitarrkomp är en läroboksserie för dig som nu vill lära dig ackordspel från grunden. Denna fantastiska serie är en komplett lärobok med de allra vanligaste ackordgreppen, du hittar välkända sånger att öva på, ingående instruktioner på de vanligaste kompstilarna och det ingår även en CD till boken där du kan lyssna hur det ska låta när du spelar gitarrkomp och sjunger.

När du är helt ny på att spela gitarr är det bra att lära sig ett par grundackord som C, Am och Em. Dessa har liknande fingersättningar och är relativt enkla att klara av för en nybörjare.

Tips på låtar att spela som amatör på gitarrkomp är Bruce Springsteens The River, Knocking on Heavens Door med Bob Dylan, Ring of Fire av Johnny Cash, Let It Be av The Beatles samt Bad Moon Rising av John Fogerty.

Förkovra dig i läroboken Gitarrkomp som du kan köpa på Notlagret.se, så kommer du efter en tid äntligen kunna bemästra ackordspel på din gitarr och glädja andra med musik!