Håll sängen snygg med överkast

Med överkast är det möjligt att få en helt ny känsla på både sängen och rummet. Det finns överkast i flera olika sorters material, men det material som är allra skönast är sammet.

När man väljer överkast är det helt okej att välja färger som inte smälter in i färgerna på sängens lakan, då blir det nämligen större kontrast och överkastet sticker ut mer, vilket kan se riktigt snyggt ut. Populära färger på överkast är röd, blå, gul och grön. Vilken färg man väljer spelar ingen roll, det viktigaste är att överkastet täcker hela sängen. Det finns övertäcke till singel och dubbelsäng.

För er som inte använder överkast och känner att det är slöseri med pengar, kommer här anledningar till varför man bör införskaffa minst 2 stycken överkast. Med två kan man byta mellan dem om en av dem är obrukbart på grund av smuts, eller annat som gör att man måste byta överkast.

Överkast hjälper med att skydda dina sängkläder från smuts och damm. Har man till exempel husdjur (framförallt katter som fritt kan gå ut) kan ett överkast förhindra att både täcke och kuddar blir leriga och fyllda med bakterier utifrån. Det är aldrig skönt att sova på lera. Skulle överkastet bli riktigt, riktigt smutsigt går det enkelt att tvätta det i tvättmaskin, alternativt skaka av det på balkongen. Överkastet kan också hjälpa en att hålla sängen varm under tiden på dygnet som man inte spenderar i sängen. Då kan man gå och lägga sig i en säng som är både mjuk och varm. Ett tight åtsittande överkast håller sängkläderna under på plats, så vare sig man har husdjur eller lekfulla barn som gillar att hoppa i sängen, ligger täcket och kuddarna kvar som man lämna dem.

Behöver ni tips på var ni kan köpa överkast kan ni få en ny känsla på rummet med ett helt nytt överkast ifrån stayhome.