Ventilerar tankar kring husköp

Vi ska flytta från en lägenhet och är ute efter ett hus med tomt. Har kollat mycket på Hemnet efter hus i olika städer nära där vi bor. Det finns ett hus som är intressant. Jag blir dock lite fundersam över hur mycket som behöver fixas. Mäklarens beskrivning är att huset kräver ”viss renovering och underhåll”. Kommer att åka ut och se huset nästa vecka, det är inte utsatt något pris ännu. Fördelen med ett renoveringsprojekt är att du kan sätta din egen prägel, men det blir såklart ett stort jobb att genomföra och får fundera hur sugen jag är på att renovera.
Niklas, som bor några hus bort från mig, håller på att renovera sitt hus från fukt. Han berättade för mig att de satsar på ventilerade golv. Läs mer om ventilerade golv på nätet.

Om jag förstod Niklas korrekt så har det kommit upp fukt från golvet i hans källare. Nu är det ingen kris för honom, han har anlitat en firma som kommer hjälpa honom att fixa fukten. De kommer använda ventilerade golv och ska ha en distansmatta på golvet. Jag är ingen expert på detta med fuktsanering, men är glad att han hittat en lösning på fuktproblemet.
När jag ska köpa mitt hus kommer jag anlita en besiktningsman för att känna mig säker på att det inte finns några dolda fel. Det är även möjligt att använda en hund vid besiktning. Hundar har väldigt bra luktsinne och kan uppfatta mögeldofter som en människa kan missa.

Nu är priserna på hus ganska höga och det har säkert att göra med de låga räntorna vi har i Sverige. Förhoppningsvis köper jag ett hus med en tomt på minst 1000 kvm. Jag vill bygga en friggebod eller attefallshus på tomten. Ska jag hyra ut byggnaden för att få extra inkomster.