Pedagogiska och roliga leksaker för din 3–4 åring

Jag pratade med min son i veckan, om de mest underbara stunderna i mitt liv. När han föddes kunde han räkna ut, men min tvåa, hade han ingen aning om. För mig var det när han tog steget från ett litet hjälplöst bylte, till att vara en egen person, som fungerar och funderar som en egen personlighet, då var han 4 år. Vid 3–4 års åldern börjar barnen att leka med varandra på allvar. Låtsaslekar tar allt mer utrymme och fantasin utvecklas. De låtsas vara någon annan och börjar också att kunna berätta sina egna berättelser för oss.

De kan turas om med sina kompisar att vara krokodiler, björnar eller vad som de har i sina tankar för tillfället. Rörelsemässigt har nu finmotoriken utvecklats så att barnet kan röra fingrarna var för sig. Detta gör det lättare för barn att hantera större leksaker och att bygga och skapa mer avancerat. Sandlådan blir ofta favoritplatsen för nu kan de bygga vägar till leksaksbilarna och gräva på ett mer avancerat sätt än tidigare. För att hjälpa denna utveckling är det ett bra ide att introducera säkra och hållbara leksaker.

Företaget Vikingtoys har ett brett sortiment av leksaker som stimulerar och utvecklar barn mellan 3–4 år.